MOTO:
Cântecul cămășii, de Octavian Goga
Eu m-am pornit din câmp, de pe ogoare,
Din cânepa ce-au semănat ţăranii...
(Tatăl meu e unul Ioan al Anii),
M-a tors, în albe nopţi la şezătoare,
Cu grabnic spor, o ceată de neveste,
Din gura lor ştiu doine plângătoare
Şi-am învăţat cu firul de fuioare,
Din fiecare fus, câte-o poveste.
Am fost ţesută la război, în tindă,
Şi m-a cusut încet o fată mare,
M-a înflorit la mâneci cu mătasă
Şi mâna ei a izbutit să prindă
În arabescuri fine şi barbare
Toat-aşteptarea dulce de mireasă...
Ţiu minte, vezi, când am ieşit din casă
Şi când la horă-n vesela grămadă,
M-am prins întâi curată şi frumoasă,
Cum străluceam în albul de zăpadă...
https://asociatiaculturaladobreanu.blogspot.com/2015/06/robita-de-ea-insasi-precum-poetul.html
https://asociatiaculturaladobreanu.blogspot.com/2015/08/casa-cu-amintiri.html
DORU DOBREANU: E foarte fain! Nici ca se putea ceva mai sugestiv! Ilustreaza cu prisosinta, prin simboluri si cuvinte alese, spiritul comunitatii careia ii apartinem. Prin ceea ce faci frumosul ancestral va dainui in nemurire. Felicitari!
RăspundețiȘtergereVALENTIN MARICA:
RăspundețiȘtergereVreau să intru, să vă colind și să vă simt sufletul așezat la masă. Acolo e o LUME și ACOLO suntem împreună, precum în sfințenia colindului. Lasă, Doamne, deschise ferestrele spre LUMEA aceea, a neîmbătrânirii și simțirii cât de calde sunt mâinile părinților întinse spre noi! Privesc odoarele în care s-a așezat sufletul frumos și vrednicia, crezând că, astfel, nu suntem la marginea lumii, ci în miezul ei. Să colindăm și AICI cu inima, cum spunea N. Stănescu! Căci ne e dat atâta cer în inimile noastre.
MARIA STOICA:
RăspundețiȘtergereIntr-un asemenea spatiu romanii si-au asezat Raiul, statornicind Vesnicia. Intrezarim chipurile celor care stau la masa de sarbatoare, asteptand colindul ce va sa se aseze la fereastra. E o lume vie, o lume sfanta, fixata in tiparul nemuririi de omul care a stiut sa o inteleaga si sa o aduca aproape de noi. Razbat pana aici colindele strabune...
Sa primim picatura de vesnicie ca pe o sfanta impartasanie!
CRISTINA HURUBĂ:
RăspundețiȘtergereDovada clară că atât tradiția, portul popular, comorile neamului nostru, originea sa, cât și un om cu suflet plin de bunătate și valori rămân mereu la fel de frumoase chiar și în fața trecerii inexorabile a timpului!
MARIA CONSTANTINESCU:
RăspundețiȘtergereAceste lucruri minunate ne vorbesc în limba lor (a mâinilor măiestre). Dacă ar ști-o pe a noastră, am afla povești adevărate dintr-o lume care devine,
încetul cu încetul, frumoasă ca un basm, așa învăluită în amintiri cum e...
Cu aprecieri și mulțumiri, doamna Dobrean!
Felicitari din tot sufletul Doina! Este darul de nepretuit ce il poti da generatiilor viitoare. Este simbolul, pattern-ul, matricea culturala locala ce sintetizeaza creatia culturala si activitatea de secole a nenumarate genertii. Aceste valori bine pastrate si transmise cu sfintenie generatiilor viitoare vor fi temelia de protectie a natiunii pentru vremurile nedorite ale zorilor globaliste care vor incerca sa o puna sub semnul intrebarii.
RăspundețiȘtergereFLORICA BENA:
RăspundețiȘtergereAlese mulțumiri celor care scormonesc prin lăzile cu zestrea culturii noastre!