2019, marți, 16 aprilie
„Acasă e locul unde crești abia
așteptând să pleci și unde, îmbătrânind, abia aștepți să te întorci.” (John
Ed. Pearce)
Din lecturile mele rețin ideea unui studiu psihologic: satisfacția legată de o călătorie reușită durează mai mult timp decât de cea produsă de cumpărarea unor lucruri noi. O călătorie e valoroasă datorită impresiilor și amintirilor noastre legate de ea, care sunt individuale și subiective.
Am fost mereu fericită nu numai în timpul călătoriilor, dar și în perioada de pregătire, și după aceea, conectându-mi mereu gândul acolo. Călătorind, te culturalizezi.
Dacă îți iubești copilul, lasă-l să călătorească. Mulțumesc părinților mei pentru disponibilitatea, în ciuda resurselor materiale precare, de a ne permite să călătorim în grupurile organizate de școală, căci împreună cu ei nu a fost posibil…
DOR DE GRECIA 👎
DOR DE ITALIA 👎
Fratele îmi aduce carne de miel și apă proaspătă de la izvorul din Călnaci.
Urmăresc Vecernia la televizor, Cele 12 evanghelii, cu patimile lui Isus.
Caut Jurnalul de carantină al Danielei Zeca-Buzura, pe facebook. Azi scrie despre „Bătrânii pandemiei”, care, mai bine de o lună, „au intervalul lor umilitor, de pești lăsați într-un acvariu fără apă (…) Pandemia îi arată cu degetul, îi pune la zid (…), pentru mine sunt zeii cuminți (…)pensionarii ne încurcă de îndată ce nu mai sunt utili pentru nepoți (…)
Cu încredere în Dumnezeu, mă străduiesc ca în fiecare dimineață, după ce mulțumesc Tatălui Atotputernic pentru darul unei noi zile, să o iau de la capăt și să văd partea plină a paharului, cu fiecare zi împuținată.
În Joia Mare, mama aprindea un foc în curte, punea un scaun în apropiere și o cană cu apă…
Spiritele însetate ale celor plecați se întorc azi acasă…
Găsesc în căsuța poștală de e-mail mesaje care îmi atrag atenția despre istoria românilor înscrisă în aurul dacic, despre limba română, despre previziuni privind epoca postcovit…
BARBARA DEPPERT LIPPITZ, arheolog, reputat expert european în aurul antic afirmă:
„Voi sunteți cu siguranță urmașii dacilor (…) Aveți peste 6000 de ani de istorie a aurului. Sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur… aurul vostru a contribuit la construirea unei civilizații demne de marile civilizații ale lumii.
Imagine de pe net
„Există o criză a culturii (…) Nu ne interesează trecutul, numai prezentul. Iar asta ne taie rădăcinile. O lume fără rădăcini este o lume fără morală (…) Lumea a început să uite să vorbească, pentru că nu mai citește (…)
Lectura își lasă popasurile necesare pentru reflecții, pentru meditație. Pierderea obișnuinței lecturii este pericolul cel mai mare care amenință planeta, pentru că slăbește intelectul, puterea de gândire și te face să uiți limba.” ZOE DUMITRESCU-BUȘULENGA
Adevărat că a înviat!
Mă îmbrac de sărbătoare și aranjez masa de Paști cu bucate tradiționale. Toate sunt delicioase, dar ingredientul principal este dragostea pentru cei pe care am onoarea să-i am oaspeți: pe fratele și nepotul meu.
Două ore ale serii le petrec ascultând podcastul realizat de Mihai Morar și rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, psihologul DANIEL DAVID.
E nevoie să ne creăm propria poveste care să dea sens și semnificație, ne îndeamnă psihologul. Fiecare trebuie să ne orientăm spre valorile după care să ne modelăm viața, rămânând congruenți cu aceste valori. Pentru universitar, valorile fundamentale sunt tradiția, excelența, onoarea.
Ce zi minunată! Plin de recunoștință să ne fie sufletul!
Soare, vânt, secetă cumplită… Așteptăm ploaia! Au înflorit
cireșii, perii, s-au scuturat corcodușii de podoaba lor sărbătorească, se
pregătesc merii să-și etaleze frumusețea. Au înflorit arbuștii ornamentali:
gutuiul japonez, cocozarul auriu (ribes aureus), forsithya...
Seara particip, prin transmisiunea televizată, la Conferințele Operei Naționale Române din Bucuresti; se sărbătoresc 30 de ani de existență a Colegiului Noua Europă, invitați fiind filosoful și eseistul ANDREI PLEȘU (fondator) și muzicologul VALENTINA SANDU-DEDIU (rector).
Noaptea ne aduce și ploaia mult dorită.
Seara particip, prin transmisiunea televizată, la Conferințele Operei Naționale Române din Bucuresti; se sărbătoresc 30 de ani de existență a Colegiului Noua Europă, invitați fiind filosoful și eseistul ANDREI PLEȘU (fondator) și muzicologul VALENTINA SANDU-DEDIU (rector).
Noaptea ne aduce și ploaia mult dorită.
CARMEN. M
RăspundețiȘtergereCe frumos potpuriu de gânduri ale unor oameni frumoși, ce imagini pline de duioșie și tandrețe... Vă mulțumesc pentru acest moment intens al serii!