marți, 10 iulie 2018

Atelier de pictură pe sticlă la Biblioteca Municipală din Topliţa



   În decembrie 2017 scriam despre atelierul de măşti populare, urmat de o expoziţie colectivă a elevilor participanţi, organizată la bibliotecă. În ultimele săptămâni, la Biblioteca Municipală din Topliţa, s-a desfăşurat un nou atelier de creaţie condus de designerul Maria Mirabela Joandrea, de această dată unul de pictură pe sticlă. Atelierul s-a deschis la începutul lunii iunie, având loc în fiecare zi de miercuri, iar organizatorii şi-au dorit ca acesta să fie ca un cadou de sfârşit de an şcolar pentru copiii care vor să se iniţieze în tehnica picturii pe sticlă. Atelierul a fost ideea Mariei Mirabela Joandrea, absolventă a secţiei de design vestimentar a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar această idee a fost susţinută, încă o dată, de Biblioteca Municipală din Topliţa, care a găzduit cursurile de pictură şi care a asigurat materialele necesare pentru copiii înscrişi.
Viorica Lazăr, directorul bibliotecii, spunea că ştiind câţva copii cărora le place să se exprime prin artă, atelierul de icoane la care a dorit Mirabela să se angajeze i s-a părut o idee foarte bună, fiind o activitate care are darul de a alimenta dragostea copiilor pentru artă. Îi mulţumesc Mirabelei pe această cale pentru asertivitate şi sunt sigură că şi cursanţii noştri sunt bucuroşi că cineva îi îndrumă cu atâta drag, spunea Viorica Lazăr.
   Biblioteca a susţinut ideea şi a sprijinit cu materiale iniţiativa mea de a organiza un atelier de pictură pe sticlă pentru copiii din Topliţa, mărturisea Maria Mirabela Joandrea. Au participat la cursuri în jur de 20 de copii. Scopul a fost acela de a le oferi posibilitatea de a încerca această tehnică artistică. Nu ştiam ce se va întâmpla în urma anunţului, nu ştiam dacă aveau să se înscrie mulţi copii, dar surpriza a fost imensă când am intrat la prima oră şi am văzut atâtea feţişoare dornice să afle ce vom face în continuare. A fost emoţionant şi le sunt recunoscătoare pentru aceste momente valoroase. Este o muncă voluntară, atât din partea mea, cât şi din partea d-nei Viorica Lazăr, dar făcând asta cu drag, se nasc lucruri bune. Satisfacţia cea mai mare este să văd că acei copii revin la fiecare curs şi că stau chiar peste orele pe care pot să le ofer din timpul meu liber, semn că se conturează o pasiune frumoasă în jurul acestei arte. Pe viitor voi propune şi alte ateliere la care sper să fie la fel de mulţi sau chiar mai mulţi doritori. Dacă vor fi copii care vor să continue, îi voi ajuta în continuare. E minunat să lucrez cu ei şi să-i văd că se implică, a mai adăugat designerul. 
   Lucrările realizate în cadrul atelierului vor fi prezentate, într-o expoziţie cu vânzare la Festivalul ILVAFest de la Lunca Bradului, în perioada 19-21 iulie. La festival vor fi expuse şi măştile populare rezultate în urma atelierului din decembrie 2017. Se pare că activitatea din cadrul atelierului de pictură pe sticlă va continua după întoarcerea de la festival, iar în viitor se va organiza o expoziţie cu lucrările copiilor şi în cadrul bibliotecii.
Cosmina M. OLTEAN









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu